Megalakult a Lett Élelmiszer Bioeconomy Klaszter (Latvian Food Bioeconomy Cluster)

Latvian Food Bioeconomy Cluster

Egy 2010-ben létrehozott ‘triple helix’ hálózat mentén 2015-ben alakult meg a Lett magas hozzáadott értékű és egészséges élelmiszer klaszter (Latvian high added value and healthy food cluster). Ezen klaszter átszervezésével jött létre idén a Lett Élelmiszer Bioeconomy Klaszter (Latvian Food Bioeconomy Cluster). Az átszervezés oka, hogy a tagok közös céljai és prioritásai az új szervezethez jobban tudnak illeszkedni. Ezen célok közé tartozik például a magas minőségű élelmiszerek környezetbarátabb és fenntarthatóbb termelése, az intenzívebb együttműködés a kutatók és az ipari szereplők között az innovatív technológiák fejlesztése érdekében, illetve az élelmiszeripari termékek és melléktermékek magasabb hozzáadott értékű hasznosítása.

A Klaszternek jelenleg 14 tagja van és egyaránt képviseltetik magukat az élelmiszergyártók, a KFI szervezetek illetve a régió (Vidzeme) megbízottai.

A klaszter megalakulásáról és céljairól további részletek is olvashatók a BIOEAST honlapján.