A mai magyar agrár- és az élelmiszeripar digitalizációját hasonló tényezők befolyásolják, mint bármely más iparágét (optimálisabb humán erőforrás-felhasználás, hatékonyság- és versenyképesség-növelés). Bizonyos munkafolyamatokra adaptálhatók a már kifejlesztett technológiák, de sok esetben szembesülünk azzal, hogy egyedi kutatásra és fejlesztésre van szükség az iparági sajátságok miatt. Ingyenes workshopunk során a jelenleg és a következő tervezési időszakban hozzáférhető K+F finanszírozási lehetőségekről számoltunk be, valamint ipari partnereink segítségével nyújtottunk betekintést a fejlesztések gyakorlati megvalósulásába.
Rendezvényünkre az ARGÁRIUM és ÉLELMISZERIPAR területeiről érkeztek a résztvevők. A részletes program illetve az előadásokhoz kapcsolódó prezentációk is alább találhatóak.
IDŐPONT: 2020. november 4. 13:00-15:00
PROGRAM:
Az élelmiszerlánc K+F helyzete 2021-től – hazai helyzetkép és európai uniós kitekintés:
13:00 – 13:10 Kiss István (Bay Zoltán Nonprofit Kft.): Köszöntő
13:10 – 13:30 Koós Ákos (Magyar Bioeconomy Klaszter): Biomassza – hasznosítási lehetőségek az élelmiszerláncokban – K+F lehetőségek és EU-s források 2021-től
13:30 – 13:50 Tarnai-Szabó Sarolta (BioeGO Kft): Ipari tapasztalatok az agráripari K+F területéről – talajbaktérium-készítmények fejlesztése és gyártása együttműködésben a Bay Zoltán Nonprofit Kft.-vel
13:50 – 14:00 Összefoglalás, kérdések és válaszok
Fókuszban a digitalizáció – Jó gyakorlatok az agrárium és az élelmiszeripar területén:
14:00 – 14:15 Pércsi Szilárd (Bay Zoltán Nonprofit Kft.): Átkelés a „halál völgyén” – Cascade funding lehetőségek, tapasztalatok és elérhető források
14:15 – 14:30 Bakó-Pallang Alpár (Doroti Pack Kft.) – Digitalizációs és robotizálási fejlesztéseink az élelmiszeripari csomagolás területén
14:30 – 14:45 Pokorádi István (Peek Kft.) – Biztonságos áramellátás és üzemeltetés intelligens rendszere – megoldásaink és fejlesztéseink
14:45 – 15:00 Összefoglalás. Kérdések és válaszok