K+F és digitalizáció az agrár- és élelmiszeriparban

A mai magyar agrár- és az élelmiszeripar digitalizációját hasonló tényezők befolyásolják, mint bármely más iparágét (optimálisabb humán erőforrás-felhasználás, hatékonyság- és versenyképesség-növelés). Bizonyos munkafolyamatokra adaptálhatók a már kifejlesztett technológiák, de sok esetben szembesülünk azzal, hogy egyedi kutatásra és fejlesztésre van szükség az iparági sajátságok miatt. Ingyenes workshopunk során a jelenleg és a következő tervezési időszakban hozzáférhető K+F finanszírozási lehetőségekről számoltunk be, valamint ipari partnereink segítségével nyújtottunk betekintést a fejlesztések gyakorlati megvalósulásába.

Rendezvényünkre az ARGÁRIUM és ÉLELMISZERIPAR területeiről érkeztek a résztvevők. A részletes program illetve az előadásokhoz kapcsolódó prezentációk is alább találhatóak.

IDŐPONT: 2020. november 4. 13:00-15:00

PROGRAM:

Az élelmiszerlánc K+F helyzete 2021-től – hazai helyzetkép és európai uniós kitekintés:

13:00 – 13:10        Kiss István (Bay Zoltán Nonprofit Kft.): Köszöntő

13:10 – 13:30        Koós Ákos (Magyar Bioeconomy Klaszter): Biomassza – hasznosítási lehetőségek az élelmiszerláncokban – K+F lehetőségek és EU-s források 2021-től

13:30 – 13:50        Tarnai-Szabó Sarolta (BioeGO Kft): Ipari tapasztalatok az agráripari K+F területéről – talajbaktérium-készítmények fejlesztése és gyártása együttműködésben a Bay Zoltán Nonprofit Kft.-vel

13:50 – 14:00        Összefoglalás, kérdések és válaszok

Fókuszban a digitalizáció – Jó gyakorlatok az agrárium és az élelmiszeripar területén:

14:00 – 14:15        Pércsi Szilárd (Bay Zoltán Nonprofit Kft.): Átkelés a „halál völgyén” – Cascade funding lehetőségek, tapasztalatok és elérhető források

14:15 – 14:30        Bakó-Pallang Alpár (Doroti Pack Kft.) – Digitalizációs és robotizálási fejlesztéseink az élelmiszeripari csomagolás területén

14:30 – 14:45        Pokorádi István (Peek Kft.) –  Biztonságos áramellátás és üzemeltetés intelligens rendszere – megoldásaink és fejlesztéseink

14:45 – 15:00        Összefoglalás. Kérdések és válaszok