Agrogeo Kft.

Bemutatkozás:

Az Agrogeo Kft.-t a Magyar Állami Földtani Intézet hozta létre azzal a céllal, hogy a természetes ásványi anyagok, földtani képződmények komplex hasznosítást nyerjenek, legfőképpen a Homokhátságon. Az Agrogeo Kft. Kecskemét Talfáján települt 10 hektáros kísérleti bázisán indultak el a tartamkísérletek alma, spárga, szőlő ültetvényeken zeolit, bentonit, riolittufa, alginit alkalmazásával.

Az Agrogeo Kft. mezőgazdasági, élelmiszeripari melléktermékek, biológiailag lebomló hulladékok, megújuló energia termelésből származó hulladékok irányított, korszerű újrahasznosításával foglalkozik: ezek feldolgozására, szerves tápanyagforrásként alkalmazható termésnövelő készítményekké történő átlakatására dolgoznak ki technológiákat, mérnöki szolgáltatást nyújtanak próbaüzemekhez, illetve szakmai segítséget nyújtanak a termékek engedélyeztetéséhez is. Partnereikkel együttműködve klímakamrás tenyészedényes növényvizsgálatokat végeznek.

Mi motiválta, hogy csatlakozzon a Magyar Bioeconomy Klaszterhez?

  • A meglévő technológiák, szolgáltatások, termékek piacképességének elemzése/ellenőrzése, javítása.
  • Kapcsolódás értékláncokhoz a meglévő szolgáltatásokkal, technológiákkal és termékekkel.
  • Aktuális piaci trendekről komplex tájékozódás.
  • Hazai és nemzetközi fórumokon, kiállításokon való egységes megjelenés a termékkörhöz kapcsolódó klasztertagokkal együtt, akár divízió-szerveződési szinten.
  • Együttműködés és párbeszéd hazai és nemzetközi szinten a szántóföldi és kertészeti növénytermesztésben, rét-legelőgazdálkodásban érintett szakemberekkel, gazdálkodókkal, kutatóhelyekkel a következő témákban: szervesanyag utánpótlás, talaj-termékenység fenntartása, a növényi stressz tolerancia növelése biomassza-alapú termésnövelő anyagokkal.
  • Az Agrogeo Kft. által vezetett, még nem minősített GRANOFARM EIP AGRI innovációs csoport által közreadott tevékenység bemutatásának, a csoport népszerűsítésének lehetősége, kapcsolódás elősegítése műhelyekhez, gazdálkodókhoz, nemzetközi hálózatokhoz.