Arundo Bioenergy

Bemutatkozás:

Az Arundo Bioenergy Kft.-t 2014-ben alapították azzal a céllal, hogy a biomasszát hasznosító iparágak (biomassza erőművek, biogáz üzemek, bioetanol üzemek, pellet, brikett és bioszén előállító üzemek) részére olyan energianövény-szaporító anyagokat biztosítsanak, amelyek képesek marginális területeken, alacsony befektetés és fenntartási költség mellett megfelelő mennyiségű biomasszát előállítani.

Technológiai megoldásaiknak köszönhetően laborjukban évi több, mint tízmillió homogén, genetikailag stabil, vírusmentes Arundo donax (olasznád) palántát állítanak elő. Az évek folyamán 19 különböző klímához és ökológiai körülményhez alkalmazkodó ökotípust gyűjtöttek és fejlesztettek a génállományuk bővítésének érdekében, ezáltal palántáik szinte minden klimatikus körülmények között megállják a helyüket, kimagasló biomasszahozamot nyújtva.

Mi motiválta, hogy csatlakozzon a Magyar Bioeconomy Klaszterhez?

Érdekeltek a többi hazai bioeconomy szereplővel való közös kutatásban, együttműködésben, illetve a klaszterszintű szolgáltatásokban és piacfejlesztő megoldásokban. Bíznak a szervezet által támogatott összefogásban, a hazai és külföldi megújuló energiapiac növekedésének ösztönzésében, illetve a termékeikkel és szolgáltatásaikkal kapcsolatos piacépítésben.