Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.

Bemutatkozás:

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. az ország legjelentősebb alkalmazott kutatással foglalkozó kutatóhelye, melynek célja, hogy a hazai vállalatok versenyképességét és hatékonyságát növelje sikeres innováció és technológiatranszfer révén, komplex tudományos és műszaki megoldásokat kínálva partnerei számára több szakterületen. Együttműködik az állami, az akadémiai szféra, a felsőoktatás intézményeivel és azok kutatási központjaival, számukra betöltve az innovációs összekötő szerepét is az alkalmazott kutatás-fejlesztési és technológia transzfer tevékenységen keresztül.

A kutatóközpont szegedi Biotechnológiai Divíziójában évtizedes hagyománya van az ipari, mezőgazdasági melléktermékek és a növényi biomassza hasznosítására irányuló kutatásoknak, fejlesztéseknek. A Biomassza Termelés és Hasznosítás Osztály feladata a kutatóintézet agrár-biotechnológiai tevékenységeinek koordinálása, összhangban a bioeconomy koncepcióval.

A Bay Zoltán Nonprofit Kft. támogatja a bioeconomy koncepció széles körben történő megismertetését, az ehhez szükséges tudásátadási folyamatokat, és aktívan részt vesz a hazai és regionális és a bioeconomy stratégia kialakításában. A szervezet a Magyar Bioeconomy Klaszter alapító tagja és ellátja a klasztermenedzsment feladatait is.

Mi motiválta, hogy csatlakozzon a Magyar Bioeconomy Klaszterhez?

A Bay Zoltán Nonprofit Kft-nél küldetésünknek tekintjük, hogy gyakorlatorientált és a technológia-transzferben jártas tudásközpontként hidat képezzünk a hazai innovációs ökoszisztéma szereplői között. Az ipar mellett ezért az állami szférával, az akadémiai és a felsőoktatási intézményekkel is szorosan együttműködünk. Meggyőződésünk, hogy tudásunkkal, tapasztalatainkkal és kapcsolatrendszerünkkel hozzá tudunk járulni a Magyar Bioeconomy Klaszter céljainak megvalósításához.