Geonardo Kft.

Bemutatkozás:

A Geonardo Környezetvédelmi, Térinformatikai és Regionális Projektfejlesztő Kft. innovatív megoldások nyújtását tűzte ki célul a környezeti kihívásokra adott válaszokkal és a fenntartható fejlődés elősegítésével. A Geonardo olyan területekre összpontosít, mint a megújuló energia, a hulladékkezelés, a körforgásos gazdaság, a környezeti hatásvizsgálatok és fenntarthatósági tanácsadás, azzal a céllal, hogy ügyfeleik minimalizálják környezeti lábnyomukat és elérjék fenntarthatósági céljaikat.

A Geonardo fő tevékenysége kutatási, innovációs és tanácsadási szolgáltatások, valamint korszerű megoldások nyújtása megújuló energia, erőforrás-hatékonyság, éghajlatváltozás és természeti erőforrások területén. A vállalat state-of-the-art életciklus-elemzéseket (LCA), GIS/távérzékelést és 3D földi lézeres szkennelési alkalmazásokat végez, webes tervezési és döntéstámogató eszközöket fejleszt. A Geonardo változatos termékeket és szolgáltatásokat kínál, különösen az EU által finanszírozott projektekkel kapcsolatban. Ezek a szolgáltatások a kezdeti pályázatírástól és megvalósítástól a mobilalkalmazások, az e-tanulási oldalak, videók, webhelyek és grafikai termékek fejlesztéséig terjednek. A Geonardo szakértelme kiterjed az üzleti tervek és kiaknázási stratégiák, kommunikációs és disszeminációs tervek készítésére, valamint képzések, kapacitásfejlesztés és animációs szolgáltatások nyújtására. A Geonardo széles körű ügyfélkört szolgál ki különböző iparágakból és szektorokból, ideértve többek között az energiaipart, a hulladékgazdálkodást, az építőipart, a mezőgazdaságot, a közlekedést és a közszolgáltatásokat. A cégnek kiterjedt tapasztalata van az EU által finanszírozott projektek végrehajtásában, így a közszolgáltatások és a civil szervezetek is profitálhatnak szolgáltatásaikból.

Mi motiválta, hogy csatlakozzon a Magyar Bioeconomy Klaszterhez?

A Geonardo a CEE2ACT projekt koordinátoraként csatlakozott a Magyar Bioeconomy Klaszterhez. A projekt célja, hogy a közép-kelet-európai (CEE) országokban ösztönözze a körforgásos biomassza-alapú stratégiák és cselekvési tervek kidolgozását, tudástranszfer és az innovatív irányítási modellek révén. A projekt egyik kulcsfontosságú eredménye a Nemzeti Bioeconomy Központok létrehozása a 10 CEE célországban. Az Európai Bizottság arra ösztönözte a projektet, hogy a hálózatépítés során kutassa fel a már meglévő helyi kezdeményezéseket és ezekre építsen, ezért csatlakoztak a Klaszterhez. A Geonardo hozzá kíván járulni a Magyar Bioeconomy Klaszter további fejlesztéséhez azáltal, hogy új tagokat vonz be, workshopokat szervez, és digitális megoldásokat nyújt a biomassza-alapú gazdaságra való átállás felgyorsítása érdekében Magyarországon.