LAVINA Alapítvány

Bemutatkozás:

A LAVINA Alapítvány tevékenységének alapvető célja, hogy támogassa innovatív kezdeményezések (vállalkozások, projektek, technológiai újítások, szakképzési koncepciók) indulását, fenntartását és folyamatos fejlesztését, elsősorban a kutatás-fejlesztés, a biotechnológia, a biomassza-hasznosítás, a környezetvédelem és a mezőgazdaság területén.

Az alapítvány által támogatott kutatónak vagy vállalkozásnak minden olyan szakterületen támogatást biztosítanak, ahol több kompetenciával rendelkeznek, mint ő maga. Ez a tevékenység széles spektrumot ölel fel, mely magába foglalja a teljes projektépítési folyamatot (beleértve a partnerkeresést és a pályázatírást is), az üzleti ötlet validálását, cégalapítást, üzleti tervezést és fejlesztést, piackutatást, forrás/befektető illetve üzleti hasznosítási lehetőségek felkutatását.

Mi motiválta, hogy csatlakozzon a Magyar Bioeconomy Klaszterhez?

Céljaik elérésének elengedhetetlen feltétele a kapcsolat megteremtése a kutatói szféra és a forprofit vállalkozások között, így a kialakított kapcsolatrendszer fenntartását, erősítését, folyamatos bővítését kiemelten fontosnak tartják.