Pilze Nagy

Bemutatkozás:

A cég laskagomba termesztéssel és kereskedelemmel foglalkozó egyéni vállalkozás átalakulásával jött létre 1997-ben. Az azóta eltelt több mint húsz év alatt az állandó fejlesztésnek és tevékenységbővítésnek köszönhetően a családi vállalkozás több lábon álló céggé nőtte ki magát.

A termelési folyamatok szántóföldi melléktermékek (búzaszalma, repceszalma) hasznosításán alapulnak. Saját laskagomba alapanyaggyártó üzemükben teljesen vegyszermentes fermentációs technológiával állítanak elő összesen mintegy 12-15 ezer tonna alapanyagot saját és vásárlóik részére.

A szintén vegyszermentes laskagomba-termesztési technológiájukkal egész évben tudnak friss laskagombát szállítani vásárlóik részére. Mindkét termelőegység szerves hulladékát a biogázüzem hasznosítja, amely külső partnerek részére hulladék-ártalmatlanítási szolgáltatást is végez. A biogázüzem végterméke szántóföldre kihelyezve értékes növényi tápanyagforrás.

Mi motiválta, hogy csatlakozzon a Magyar Bioeconomy Klaszterhez?

A cég úttörő módon építette fel az ország első mezőgazdasági hulladékokra alapozott biogázüzemét, amely a körforgásos biomassza-alapú gazdaság sikeres példájává vált. A vertikum működtetése során törekszenek a környezetkímélő eljárások alkalmazására.